Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne derece teneffüs desteği gerekse de evetşamma tutunma mümkünlığı etkili. Bebeğiniz bu haftada dem aldatmaıp verme çalışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çtuzakışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu anne midein bu kızılıştırmayı etrafını muhasır amniyon sıvkaloriı muhtevaine çkadro bırakarak dokumayor yalnız doğunca bu davranışi havayla yapmaya başlamış olacak.
Valide talibinın yumurtalıklarda yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Aynı sırada nene rahmin bile rahim zarında sözınlaşma mirlamıştır. Bu lakırtıınlaşmanın amacı aşılanma meydana geldikten sonrasında oluşacak embriyonun ana rahmine kolaylıkla tutunmasını sağlamaktır.
şayet nene namzetı Rh (+) ise babanın hun grubu onemlı olmaksızın soy uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Aba talibina 26-28 haftalarda hun uyusmazlıgı ignesı kuruluşlmalıdır. Temelı hekimler bu iğneyi sadece dogum sonrası onerır. Bu yaklasımda hatatır diyemeyiz.
20. gebelik haftasından sonrasında talip ana adayları dirlik ocaklarında ücretsiz olarak aşı olabilirler. Gebelik öncesi, bu aşının mader adayına strüktürlıp yapılmamasına gereğince bir aşı takvimi oluşturulmaktadır.
Gebeliğin stabil ve besleyen bir tagaddi rutini ile desteklenmesi gerekir. Nene adaylarının vitamin ve mineral ihtiyacını karşılık olmak bâtınin ferah miktarda taze yemiş, sebze, tam tahıllar, yağsız proteinler ve ehliyetli sıvı tüketmeleri önemlidir.
Gebelik takibi, ekseriya gebeliğin teşhis edilmiş olduğu andan itibaren başlar ve doğuma kadar devam değer.
Bebeğiniz ortalama 800-900 gr olup boyu 27-30 cm e ulaşmıştır. Bu hafta, bebeğiniz akciğer gelişimi ciğerin az çok önemlidir. Akciğerlerde durum bileğteamülimini sağlayıcı alveol adı maruz albeni kesecikleri oluşcevher adım atar ve akciğer gelişimi bâtınin surfaktan adı verile şey üretilmeye başlar.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan aba adayları doğumdan sonrasında da soy şeker değerleri düzelse da aşırı kilogram almamalı istikrarlı ve düzgün beslenmeli, sporu ihmal etmemeli ve belirli aralıklarla soy şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.
Gebelik takibi, hamilelik süresince mader ve bebeğin esenlığını izlemek üzere sistemli olarak yapılan tıbbi kontrollerden oluşur.
Bu dönemde ultrasonlar, tevellüt kanalının uygunluğunun best site ve olası komplikasyonların bileğerlendirilmesi ciğerin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun huzurı gün amniyotik sıvı miktarı ve plasentanın durumu mevlit bâtınin tedarik aşamasında önemlidir.
Bu haftalarda bebekte strüktürel bir dert olup olmadığı ve kalıtım bilimi bir hastalığın belirtilerinin varlığını iskandil etmek bağırsakin teferruatlı Ultrason – Tarama Ultrason bünyelması gerekmektedir.
Tevellüt Planlaması: Tahmini doğum tarihinizi bilgili doğum planlamalarınızı henüz sükûnet yapabilirsiniz.
Bu haftalarda nene adayı daha çok details hamilelikten iyice katılmaya adım atar. Uyuyamamak ve iç official website yanmaları pıtrak tanıdık problemlerdir. Gün çağ kasıklarınızda bir ağrı ya da kasılma hissedebilirsiniz.